Da li centrirati trap posle remonta servo letve?

da li centrirati trap posle remonta servo letve

da li centrirati trap posle remonta servo letveČesto pitanje posle remonta letve je da li se mora centrirati trap. Ukoliko se na trapu ništa ostalo osim servo letve ne menja, nije neophodno centrirati trap, zato što se geometrija trapa ne menja tokom remonta. Spone se odvrću od same letve i isto tako se i zavrću, tako da se geometrija ne menja.

Međutim, naš savet je da se uvek prilikom remonta letve zamene i manžetne letve volana koje su jako bitne za samu letvu i koje sprečavaju da dođe do uništenja letve i ulaska prljavštine i vode u sistem. Prilikom zamene manžetni kraj spone mora da se odvrne i samim tim se remeti geometrija trapa. Zbog toga je neophodno centrirati trap.

Takođe bih sve klijente i posetioce bloga upozorio da uvek posle ili uoči centriranja trapa provere kako su ljudi koji su centrirali trap vratili manžetne i da li su lepo vratili vezice koje su bile na manžetnama zato što se dosta puta dešavalo da letva procuri posle njihovog nestručno odrađenog posla. Nevraćanje manžetni kako treba može prouzrokovati spadanje manžetne ili ulazak vode i prljavštine u sistem, što dovodi do oštećenja semeringa i curenja ulja.