Da li kupiti polovnu letvu ili remontovati svoju?

da li kupiti polovnu letvu ili remontovati svoju

da li kupiti polovnu letvu ili remontovati svojuJedno od mnogih pitanja koji postavljaju naši klijenti, a svakako najčešće, jeste da li raditi remont  letve  ili kupiti polovnu. Rečenica mnogih mehaničara je da kod nas ne može to kvalitetno da se odradi i da je bolje kupiti polovnu. Iz njihovog ugla gledanja, svaka naša greška je minus u njihovom džepu, jer opet moraju da skidaju letvu za džabe ili da naplate dva puta isti posao, što većina njih ne radi.

U servisu Aries je garancija na radove potpuna, što znači da ukoliko dođe do reklamacije zaštićen je i klijent i mehaničar – mi snosimo sve potrebne troškove ukoliko do toga dođe. To je jedna od najbitnijih stvari.

Već ste iz prethodnih tekstova upoznati šta je servo sistem i znate da, kao i u svakom remontu, mi vadimo stare i ugrađujemo nove delove. Prema tome, ukoliko bismo pogrešili ili nešto nestručno odradili, vi biste to odmah prilikom montaže i paljenja vozila primetili, ulje bi odmah procurelo ili bi čaura odmah prolupala, što biste vi osetili na volanu.

Ako se nešto desi posle 3-4 meseca, to samo može da bude ili loš semering, odnosno semering koji je kod dobavljača čuvan na nestručan način ili loša montaža manžetni i ulazak vode u  sistem, što nije naša krivica. Tako da najčešće nije u pitanju nekvalitetno odrađen posao, nego stanje semeringa i kvalitet.

Na našem tržištu, pa čak i na tržištu Evrope, Rusije i Turske, odakle se uglavnom uvoze semerinzi, nema preterano puno izbora što se tiče semeringa. Zna se šta je kvalitet i to se ugrađuje. To su uglavnom NOK i CORTECO semerizi, ali i tu se može desiti da jedan od 100 nije urađen u kvalitetu ili je dugo stajao u magacinu u nepogodnim uslovima za njega, pa je materijal oslabio. Polovna letva nema nikakvu garanciju, semerinzi u njoj su pohabani od vožnje, a još ako je stajala 50% su šanse da procuri prilikom prve montaže. Tako da procenite sami šta je bolje, ali svakako znajte da u Aries servisu ne morate voditi brigu o tome i vi nećete snositi nikakve ponovne troškove ako se bilo šta desi u garantnom roku.

Ako imate neka pitanja u vezi sa garancijom, pozovite nas »