Vreme trajanja servisa servo letve

vreme trajanja servisa servo letve

vreme trajanja servisa servo letveRemont ili servis servo letve nema neko određeno vreme trajanja i svaki servis koji vam kaže da to traje pet ili šest sati je neozbiljan i priča napamet. Servis letve volana nije toliko jednostavna stvar kao što se mnogima čini. Zbog toga u celoj Srbiji ima 5-6 servisa koji se stvarno time bave, ostali mehaničari samo skidaju letve i šalju negde na remont.

U zavisnosti od toga u kakvom je stanju sama servo letva koja je doneta na remont, vreme rada je duže ili kraće. Uglavnom se servo remont, a pogotovo remont servo letve može završiti u toku jednog radnog dana, s tim što se neka letva završi za tri sata, druga za sedam sati, a treća, npr. tek sutradan zbog toga što postoji neki veći problem.

Probleme najčešće donose prethodno nestručno remontovane letve volana ili nepravilno montirane letve u koje je ušla voda i uticala na samo stanje letve (uglavnom zarđale delove). Takođe, veći problem može nastati kod letvi za starija vozila i tu treba očekivati duži vremenski period za remont od jednog radnog dana.

U svakom slučaju, posavetovao bih svakog ko ima problem sa servo sistemom da, ukoliko bilo gde odnese letvu na remont, treba da bude strpljiv i da sačeka potrebno vreme, jer je to jako osetljiv sistem i svakako najbitni na vozilu. Preterana žurba može dovesti do neželjenih grešaka koje mogu skupo da koštaju – što se tiče novca i što se tiče bezbednosti.