Vrste servo letvi i proizvođači

Servo letva u automobilu

Servo letva u automobiluPostoje hidraulične, mehaničke i elektromehaničke servo letve.

Kao i kod svakog proizvoda koji se koristi u auto industriji, i kod servo letvi postoji veliki broj proizvođača, od kojih su najpoznatiji TRW, KOYO, MAVAL, MASS USA…

Ubedljivo najzastupljeniji proizvođači servo letvi su TRW i KOYO, koji su garant kvaliteta servo sistema.

Da bi se smanjili troškovi projektovanja i proizvodnje, dosta modela i vrsta vozila koristi identične letve volana sa malim ili nikakvim konstrukcijskim izmenama.

Tako, na primer, istu letvu volana korise pežo partner, citroen berlingo i citroen saxo.

Remont servo pumpe »

Takođe, na drugoj strani, nemačke fabrike rade istu stvar, pa istu letvu koriste volkswagen golf IV, buba, audi A3 i škoda octavia.

Cena hidrauličnih servo letvi jako je visoka, jer je to najvažniji deo na kolima. Kreće se od 1500 evra, pa naviše, u zavisnosti od modela i tipa vozila. S obzirom na tu činjenicu, cene za remont letve volana koje su zastupljene na našem tržištu zanemarljivo su male.

Prodaja servo letvi »

Ne tako davno, na našem tržištu su se pojavile letve volane kineskih proizvođača po jako niskim cenama, ali kao i kod svakog proizvoda odnos cene prati odnos kvaliteta, tako da su te letve pravljene od lošijih materijala i brzo se javlja neki problem: ili letva procuri ili se zubi na osovini unište zbog nekvalitetnih materijala.