Vrste servo pumpi i proizvođači

Prodaja servo pumpi

Servo pumpa u automobiluServo pumpe koje se koriste u automobilskoj industriji su hidraulične, električne i elektronske.

U daljim tekstovima na našem blogu će biti detaljan opis svake od ove tri vrste servo pumpe. Što se tiče proizvođača, slična je situacija kao i kod servo letvi. Proizvođači čiji se proizvodi najviše koriste su svakako TRW i KOYO.

Šta je servo letva »

Servo pumpe, naročito hidraulične, su takvog sklopa i od takvih materijala da su jako osetljive na nečistoće u ulju i prilikom nemenjanja ulja dolazi do habanja frikcionih površina, koje su najosetljivije i javlja se problem u celom sistemu. Ukoliko pumpe nisu u fabričkom kvalitetu, situacija je mnogo gora i nova pumpa vrlo kratko traje, ako nije napravljena od kvalitetnih materijala. Kao i kod servo letvi, na tržištu su se pojavile pumpe kineskih proizvođača loših performansi, ali niske cene.

Cena novih servo pumpi je od 500 evra, pa naviše. Remont servo pumpe je deset puta jeftiniji, a uz garanciju od godinu dana se i te kako isplati.

Mada ukoliko se desi da su oštećeni mehanički delovi servo pumpe – a to su: telo pumpe, rotaciona površina gornja i donja, peraja ili regulator pritiska – pumpu je nemoguće servisirati. U tom slučaju se kupuje polovna pumpa na vozilo.