Zašto remontovati servo letvu/pumpu u servisu za hidrauliku, a ne u mehaničarskoj radnjici?

Servis za hidrauliku

Servis za hidraulikuOvo je dilema koju imaju mnogi klijenti kada dođe do kvara na njihovom servo sistemu.

Način razmišljanja skoro svakog klijenta je „pa što da idem na sto mesta, bolje da mi ti koji mi i skidaju i urade pumpu ili letvu“.

Remont servo pumpe »

Kao i za sve stvari u životu i za ovu temu je potrebna mala konsultacija ili bar razmišljanje o nekim malo ozbiljnijim posledicama.

  1. Stručnost: Mehaničarski servisi nisu kadri i uglavnom nemaju dovoljan nivo znanja koji je potreban za ovakav vid servisa i mogu ozbiljno ugroziti vašu bezbednost svojim neznanjem i nepoštovanjem osnovnih pravila hidraulike i nekih zakona koji se moraju poštovati. Daću vam najbanalniji primer: mehaničar koji radi na vašem vozilu koristi mast za podmazivanje raznoraznih stvari na vozilima. On tu istu mast kojom je prethodno nešto podmazivao što je bilo prljavo stavlja, npr. na vašu letvu volana, a osnovno pravilo u hidraulici je besprekorna čistoća. To može da izazove kvarove na vašem servo sistemu, možda ne trenutno, ali posle par dana ili meseci.
  2. Novac: Dešava se ne tako retko da vam servisi u koje dođete kažu da servisiraju na primer letve volana, ali to ne rade, nego skidaju i šalju kod nekoga na remont. Naravno, tom prilikom se ugrađuju u cenu, jer nekima nije dovoljno to što zarade na svom radu, nego žele i na tuđem. Tako vas, na primer, remont izađe nekada i 50% više nego što stvarno košta. Tako da nije na odmet da pre svakog servisa bar potražite na internetu neke stručne servise koji samo to rade i pitate za cene, možda ćete uštedeti neki novac na taj način.

Remont servo letve »